THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »


Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2007

Ο ταλαντούχος κύριος Mark Ronson

Ο Mark Ronson είναι ένας περιζήτητος DJ, ο οποίος έχει δουλέψει με πολλούς καλλιτέχνες διαφορετικών ειδών μουσικής. Θετός γιος του κιθαρίστα των Foreigner, Mick Jones, μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία, όπου και έμαθε να παίζει από μικρός κιθάρα και ντραμς. Αργότερα, όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, ανακάλυψε τη χιπ-χοπ κουλτούρα και DJs όπως τους Run DMC και τους Bastie Boys.

Ο νεαρός DJ με το πολυποίκιλο μουσικό γούστο κέντρισε το ενδιαφέρον διαφόρων διασημοτήτων εκείνη την εποχή. Έτσι, ο Tommy Hilfiger τον περιέλαβε στην καμπάνια για την κολλεξιόν του το 1997 μαζί με άλλα παιδιά γνωστών διασημοτήτων, ενώ ένα χρόνο αργότερα, ο Sean "P Diddy" Combs τον προσέλαβε ως DJ για το πάρτυ των 29ων γενεθλίων του. Αυτά και άλλα πολλά έδωσαν αρκετή ώθηση στον Mark Ronson ώστε το 2003 να βγάλει το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Here Comes The Fuzz" και guest εμφανίσεις από Sean Paul, Mos Def, Jack White των White Stripes, Rivers Cuomo των Weezer και άλλους.

Μετά το ντεμπούτο άλμπουμ, ο Ronson συνέχισε να γράφει και να ηχογραφεί για πολλούς τραγουδιστές και συγκροτήματα, όπως Macy Gray, Jamiroquai, Robbie Williams, Sean Paul, Lily Allen και Amy Winehouse, το άλμπουμ "Back To Black" της οποίας εκθειάστηκε από κοινό και κριτές το 2006.

Στο νέο του άλμπουμ με τίτλο "Version", ο Mark Ronson στρέφει το ενδιαφέρον του στη Βρετανική μουσική σκηνή, όπου διασκευάζει κλασικά ποπ αλλά και μοντέρνα κομμάτια και "στρατολογεί" Βρετανούς σταρς όπως η Lily Allen και η Amy Winehouse να τραγουδήσουν. Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Mark Ronson διασκευάζει την επιτυχία των Zutons εν έτοι 2006 "Valery" μαζί με την Amy Winehouse και το αποτέλεσμα είναι...χμ, το αφήνω στην κρίση σας!


6 σχόλια:

Rizobreaker είπε...

Βρε βρε καλώς την!!! ;-)

ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ είπε...

Καλος ακουγεται...

Rynoventoux είπε...

Από τα cd που άκουσα πολύ αυτό το καλοκαίρι! Μου άρεσε η jazz χροιά των κομματιών, πράγματι τα remixes του Ronson είναι πολύ πετυχημένα. Αγαπημένο το Oh My God των Kaiser Chiefs, το έχει μεταλλάξει τελείως!

venus in furs είπε...

@rizobreaker:

καλώς σας ξαναβρήκα!με τη δουλειά που έπεσε στο εργαστήριο το να χαθώ ήταν το μόνο εύκολο

@Πυγμαλίων:

τι, μόνο αυτό;;;

@ΝΜ:

όντως!γενικά λατρεύω τις επανεκτελέσεις τραγουδιών που σου δείχνουν μια εντελώς διαφορετική πλευρά των αρχικών, κι ο Ronson τα έχει καταφέρει καταπληκτικά

nikisot είπε...

m arese to album genika, alla aytos sto stop me o 3an8ompoumpouras me fwnh mayrou 8a protimousa na mhn eixe face:P:P
filia:P

venus in furs είπε...

@moodygirl:

ξανθός είναι;δίκιο έχεις, δεν του φαίνεται, σαν την anastacia ένα πράγμα που την ακούς και νομίζεις ότι είναι μαυρούκω, έτσι κι αυτός!